dissabte, 7 de maig de 2016

De contes, rellotges i simfonies a sa Biblioteca Escolar

Aquest passat divendres hem anat amb en Puff a sa biblioteca de s'escola a fer conta-contes amb na Xisca. Ens ha contat es conte de "Només un rellotge" (Ed. La Fragatina). Tracta sobre una petita marmota que rep com a regal d'aniversari un rellotge. Pot semblar un objecte sense importància, almenys per sa seva amiga la Garsa. Però la Marmota demostrarà a tots que el seu rellotge no és només un rellotge. Amb aquest conte aprenem a identificar valor de les coses i ens fa adonar que, la majoria de vegades, menys és més. També hem reflexionat sobre el que era un rellotge, quins tipus de rellotges existeixen, per a què serveix un rellotge, les "alarmes"... Ha estat molt interessant! A més del conte hem fet una activitat musical. 

Na Xisca ens ha donat un full amb la simfonia 101 de Hydn "El rellotge". Us la deixam penjada per tal que la pogueu escoltar també a casa i fer l'activitat. Els infants havien de seguir amb els dits els rellotges que tenien al full tot respectant els símbols musicals. A més, hem hagut d'estar molt atents a la música, perquè a la història de la simfonia hi ha una bruixa que volia robar-nos el rellotge... Hem xalat molt!


 

Llavors ens ha posat una altra cançó "El rellotge sincopat" de Leroy Anderson i hem ballat al so d'un rellotge... Tic tac, tic tac... tot expressant-nos amb el cos!


Tots els aprenentatges que podem treure d'un bon conte! Sobre els rellotges, sobre valors, sobre l'escolta, sobre la música, sobre els músics, sobre l'expressió corporal, sobre el ritme, sobre els  animals.... En fi! 
Moltíssimes gràcies Xisca per preparar-nos aquesta activitat tant xula i enriquidora!

1 comentari:

  1. Gràcies a voltros per deixar-me explicar aquests contes! És un gust!

    ResponElimina